Compareking – nettsiden som sammenligner banker for deg!

Den ”tradisjonelle” måten å søke forbrukslån på gjøres ved å oppsøke forskjellige banker på internett og sende i vei lånesøknader i ”hytt og gevær” i håp om å få tilbake et lånetilbud som virker fristende og er noenlunde tilpasset dine behov. Mange vil kalle denne metoden for litt slitsom. Løsningen er her. Compareking er bare en av mange firmaer som har begynt å ta jobben for deg. De jobber på følgende måte:

1. Låntakeren/kunden legger inn all relevant info hos Compareking akkurat som ved en vanlig forbrukslånsøknad.

2. Compareking går gjennom denne informasjonen og vurderer hvorvidt personen vil være skikket til å få et lån eller ei.

3. Hvis vedkommende oppfyller minstekravene for å få innvilget forbrukslån (fast inntekt, over minstealder, ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker, etc.), så vil Compareking videreføre denne søknaden til sine samarbeidsbanker og høre hvilket tilbud de har til vedkommende.

4. Hvis alt går etter planen, så vil lånetaker etter kort tid motta et lånetilbud fra en av firmaets samarbeidsbanker. Dette tilbudet skal, ut fra hva Compareking lover på sine nettsider, være det tilbudet som passer best til kundens behov og finansielle situasjon.

Hvordan fungerer egentlig Compareking som bedrift?

Høres det egentlig for bra ut til å være sant? Det er det egentlig ikke. Men allikevel kan man spare en del penger på å selv gjøre jobben. Compareking er en bedrift som bedriver markedsføring både mot bedrifts- og personmarkedet. De henvender seg til banker med den lovnaden om at de kan skaffe personopplysninger på mange (potensielle) låntakere dersom banken ønsker å inngå et kommersielt samarbeid.

Og når de har fått en god bunke med banker de kan samarbeide med, så vender de seg mot privatmarkedet og sier at de ”sammenligner forbrukslån hos mange forskjellige banker for å sikre deg det beste tilbudet!”. Og sånn fungerer det.

Det er altså ikke noe galt i det Compareking gjør. Du vil etter all sannsynlighet motta et ganske OK lånetilbud på forbrukslånet ditt hvis du søker gjennom dem. Men det finnes ingen forutsetninger for å vite hva du kommer til å få eller hvor lang tid bankene kommer til å bruke på å tegne opp et låneforslag til deg – og derfor vil mange mene at ”låneagenter” (et ord som ofte brukes til å beskrive firmaer som Compareking) er litt overflødige i forbrukslånsbransjen.

Hvilke betingelser kan jeg forvente å få på et forbrukslån gjennom Compareking?

Det er et spørsmål som er helt umulig å svare på. Betingelsene på forbrukslånet ditt vil ikke bare bli utregnet på bakgrunn av din alder, inntekt og bosted – men også i veldig stor grad basere seg på hvilke banker Compareking har valgt å alliere seg med når du søker lån. Slike låneagenter har veldig ofte lite lojale bankavtaler på grunn av at bankene kanskje ikke føler at det er verdt å være en del av et system der man bruker mye ressurser på å konkurrere om kunder. På den måten faller banker fra og nye kommer til – og med mindre Compareking selv ønsker å oppgi hvilke banker de har videreformidlet informasjonen din til, så vil du aldri være sikker på hvilke banker du faktisk har søkt forbrukslån hos og hvem du eventuelt burde ha søkt hos.

Det kan være kjedelig å finne ut etter et år at du kunne fått mye bedre betingelser hos en annen bank fordi du selv ikke gikk inn for å sjekke hvilke norske banker som kunne gi den beste effektive renten på forbrukslån.